Napište nám

Vaše jméno a příjmení
Vaše telefonní číslo
Zpráva

Chci více informací

Pro detailnější informace o spořících a investičních možnostech Vám zprostředkujeme konzultaci s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka

Protiprodukt

Chci zkonzultovat protiprodukt k hypotéce

Po vyplnění formuláře níže budete propojen s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka
Váš požadavek byl úspěšně zaevidován
Brzy budete kontaktován/a investičním specialistou.
Pokračovat na web
>

Rozvíjející se trhy nám zatím letos dělají radost


27.01.2021

Naší hlavní akciové sázce se zatím letos daří výborně. Rozvíjející se trhy totiž dle indexu MSCI Emerging Markets zatím letos připisují zisk 7,9 %, zatímco rozvinuté trhy dle indexu MSCI World připisují zisk „pouze“ 2,4 %. Rozvíjející se trhy tak zatím trhy rozvinuté outperformují o 5,5 %.

Domníváme se, že by měly rozvíjející se trhy trhy rozvinuté i nadále outperformovat. Klíčovým důvodem je fakt, že rozvíjející se trhy jsou výrazně levnější. Například valuační ukazatel P/E rozvíjejících se trhů aktuálně činí 25, zatímco u rozvinutých trhů tento ukazatel činí 33. U rozvíjejících se trhů je tak přítomen valuační diskont 24 %. Ten by se měl podle našeho názoru v průběhu času neutralizovat, neboť rozvíjející se ekonomiky mají oproti ekonomikám rozvinutým výrazně silnější dynamiku ekonomiku růstu, výrazně nižší zadluženost soukromého i vládního sektoru či lepší demografické trendy. Navíc zde máme výrazný prostor pro efekt navracení se k průměru (anglicky mean-reversion), protože podvýkonnost rozvíjejících se trhů byla za uplynulou dekádu skutečně obrovská.

 

Autor: Michal Stupavský, investiční stratég Conseq Investment Management, a.s.

Líbil se Vám článek? Podělte se o něj!

Srovnejte si investice a spoření ZDARMA!

  • Snadné a rychlé srovnání
  • Spoření s nadstandardním úrokem
  • Komplexní srovnání investičních nástrojů
Srovnat investice