Napište nám

Vaše jméno a příjmení
Vaše telefonní číslo
Zpráva

Chci více informací

Pro detailnější informace o spořících a investičních možnostech Vám zprostředkujeme konzultaci s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka

Protiprodukt

Chci zkonzultovat protiprodukt k hypotéce

Po vyplnění formuláře níže budete propojen s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka
Váš požadavek byl úspěšně zaevidován
Brzy budete kontaktován/a investičním specialistou.
Pokračovat na web
>

Investiční fond Conseq Realitní rozšiřuje portfolio o retailový park v Hradci Králové


13.03.2019

Conseq je investičním manažerem s 25letou historií na českém trhu. Vedle obhospodařování institucionálních portfolií již 19 let spravuje a administruje investiční fondy a poskytuje další služby drobným i institucionálním investorům. V těchto oblastech má Conseq významný podíl na trhu a získal si důvěru již více než 400 000 klientů. S objemem obhospodařovaných aktiv ve výši přes 60 mld. CZK (podle údajů AKAT ČR) je skupina Conseq největším nezávislým investičním manažerem v ČR.

Otevřený podílový fond Conseq Realitní koupil od společnosti Tesco Europe B.V. retailový park v Hradci Králové. Obchodní zóna, která doposud byla v majetku Tesco Europe B.V., nabízí 21 185 m2 pronajímatelné plochy a nachází se v atraktivní a výborně dostupné lokalitě na jihozápadě Hradce Králové. Mezi jeho stávající nájemníky patří společnost ASKO-NÁBYTEK, dále Electro World, Okay, STAHLGRUBER CZ a další. Tesco Stores ČR a.s. si nadále ponechalo ve svém vlastnictví a bude provozovat hypermarket Tesco a čerpací stanici Tesco ve stávajících prostorách. Komerční poradenství při transakci poskytovala společnost Cushman & Wakefield. Právní poradenství zajistila společnost Dvořák Hager & Partners, finanční a daňové poradenství společnost KPMG Česká republika, s.r.o.

Akvizice retailového parku v Hradci Králové zapadá do strategie fondu Conseq Realitní, jehož cílem je vytvořit široké portfolio nemovitostí generujících stabilní příjem pro své podílníky. V portfoliu fondu jsou tak rovnoměrně zastoupeny kancelářské budovy, nemovitosti sloužící k průmyslu a logistice a v neposlední řadě také nemovitosti sloužící k maloobchodnímu prodeji.

„Po nedávné úspěšné akvizici kancelářského komplexu A7 Office Centre v Praze se nám nyní podařilo dotáhnout do zdárného konce i akvizici retailového parku v Hradci Králové, který od počátku splňoval naše požadavky na lokalitu, kvalitu nájemníků a výši generovaného výnosu. Jsme tedy opravdu rádi, že se nám toto aktivum podařilo začlenit do majetku fondu,“ doplňuje k dokončenému obchodu Jan Vedral, předseda představenstva Conseq Investment Management a dodává: „Akvizicí retailového parku se nám navíc podařilo vhodně diversifikovat portfolio fondu.“

O investičním fondu Conseq Realitní:

Conseq Realitní je fondem nemovitostí, jehož hlavním zaměřením jsou investice do prověřených a kvalitních nemovitostí na atraktivních a dobře pronajímatelných místech v České republice. Jedná se o investice napřímo nebo prostřednictvím podílů v nemovitostních společnostech. Fond má své investice rovnoměrně rozloženy do třech pilířů – do retailových nemovitostí, kancelářských budov a výrobních a skladových prostor. Nemovitostní portfolio fondu je mezi jednotlivé sektory diverzifikováno tak, aby bylo co nejvíce sníženo riziko v případě úpadku některého z nich. Realitní fond profituje zejména z výnosů z pronájmu nemovitostí, a také ze změny tržní hodnoty nemovitostí.

 

Autor: Pavla Lorencová, Omnimedia, s. r. o.

Líbil se Vám článek? Podělte se o něj!

Srovnejte si investice a spoření ZDARMA!

  • Snadné a rychlé srovnání
  • Spoření s nadstandardním úrokem
  • Komplexní srovnání investičních nástrojů
Srovnat investice