Napište nám

Vaše jméno a příjmení
Vaše telefonní číslo
Zpráva

Chci více informací

Pro detailnější informace o spořících a investičních možnostech Vám zprostředkujeme konzultaci s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka

Protiprodukt

Chci zkonzultovat protiprodukt k hypotéce

Po vyplnění formuláře níže budete propojen s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka
Váš požadavek byl úspěšně zaevidován
Brzy budete kontaktován/a investičním specialistou.
Pokračovat na web
>

Propásli jste nákup zlaté mince „100 let Československa“? Nevadí


10.11.2018

Vzhedem k enormní poptávce mohl být uspokojen jen zlomek klientů. Samozřejmě až na ty, kteří si minci v dostatečném předstihu objednali a zaplatili zálohu – těch byla nicméně výrazná menšina. Trvající silná poptávka neuspokojených zákazníků mezitím vyhnala cenu mince 100 let Československa místy až na 45 000 Kč. Potvrzuje se tak rostoucí zájem o mince ze vzácných kovů, které mají výrazný potenciál cenového růstu, do značné míry nezávislém na vývoji samotné ceny zlata.

Dobrá zpráva

Zklamání z promarněné příležitosti může rozptýlit následující dobrá zpráva. Počátkem března 2019 vydá ČNB „příbuznou“ jednouncovou zlatou minci 100 let české měny, u které lze předpokládat rovněž živý zájem investorů a sběratelů. Těm z Vás, kteří neměli to štěstí získat minci 100 let Československa, proto doporučujeme si předem tuto minci rezervovat zde.

Jsou zde nějaké další příležitosti?

Samozřejmě jsou. Podobně silný zájem lze pozorovat také o některé investiční mince ražených světovými mincovnami. Typickým příkladem jsou mince čínského lunárního zvěrokruhu ražené australskou mincovnou Perth Mint. Ty jsou raženy ve značném, avšak rovněž omezeném nákladu. Aktuální mince Rok vepře 2019 právě uzavírá druhou sérii 12 čínských lunárních znamení. Jednouncový Vepř 2019 je podobně jako jednouncový Pes 2018 aktuálně k mání za cenu kolem 30 000 Kč, přičemž mince s motivem Draka z první lunární série téhož producenta z roku 2000, která v době uvedení stála kolem 11 000 Kč, dnes dosahuje minimální ceny 50 000 Kč, tedy téměř pětinásobku své původní ceny. Neváhejte tedy s jejich nákupem ani vy.

Zdroj: https://www.ekka-gold.cz/clanek/propasli-jste-nakup-zlate-mince-100-let-ceskoslovenska-nevadi

 

Autor: Ing. Zdeněk Ďuriš

Líbil se Vám článek? Podělte se o něj!

Srovnejte si investice a spoření ZDARMA!

  • Snadné a rychlé srovnání
  • Spoření s nadstandardním úrokem
  • Komplexní srovnání investičních nástrojů
Srovnat investice