Napište nám

Vaše jméno a příjmení
Vaše telefonní číslo
Zpráva

Chci více informací

Pro detailnější informace o spořících a investičních možnostech Vám zprostředkujeme konzultaci s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka

Protiprodukt

Chci zkonzultovat protiprodukt k hypotéce

Po vyplnění formuláře níže budete propojen s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka
Váš požadavek byl úspěšně zaevidován
Brzy budete kontaktován/a investičním specialistou.
Pokračovat na web
>

Conseq manažerem emise dluhopisu MS Invest s výnosem 5,5 % p.a.


26.10.2016

Na dluhopisovém trhu se objevila nová příležitost v realitním segmentu. Po úspěšné emisi dluhopisů developerské společnosti GES Real, při které bylo upsáno 400 mil. Kč v nominální hodnotě, se stal Conseq manažerem a administrátorem emise dalšího developerského projetku, a to pro společnost Moravská stavební - INVEST, a.s.

O emisi

Nabízen je diskontovaný dluhopis s pětiletou splatností. Nominální objem emise ve výši 320 mil. Kč mohou zájemci upsat prostřednictvím Consequ do konce listopadu. MS - INVEST investorům nabídne fixní výnos roční výnos ve výši 5,5 %, jenž je vyplácen každoročně až do konečné splatnosti v roce 2021. Výhodou investice je mimo jiné i nulový vstupní poplatek.

MS Invest použije získané prostředky na dva své projekty. Prvním je výstavba bytového komplexu s komerční částí v žádané lokalitě v srdci Karlína, kde vznikne přibližně 3 800 m2 bytových ploch a 2 000  m2 ploch komerčních. Stavět se začne již v roce 2017 s předpokládaným ukončením v posledním kvartálu 2018. Předchozí projekt v Karlíně od společnosti MS - INVEST je již dnes předprodán z více než 60 %.

Druhý chystaný projekt se nachází v brněnské části Jundrov, kde developer bude stavět 39 rodinných domů. Jedná se již o čtvrtou etapu podobného charakteru, kdy všechny předchozí etapy jsou již zcela vyprodané, na což má jistě vliv i lokalita a celkové umístění projektu. Stavební práce začnou v první polovině roku 2017 současně s prodeji, které by měly být dokončené v horizontu dvou let.

Zhruba polovina z výtěžku emise, tj. 125 mil. Kč, bude určena na refinancování dluhu.

„Dluhopisy nabízíme klientům jako zajímavou investiční příležitost a prostředek vhodné diverzifikace jejich portfolia,“ komentuje Lukáš Vácha, obchodní ředitel pro privátní a institucionální klientelu Conseq Investment Management a.s. „Po celý rok 2015 docházelo k růstu všech segmentů rezidenčního trhu. Nejvíce rostly ceny bytů, následované cenami pozemků a také domů. Nabídka starších nemovitostí byla dostatečná, naopak v novostavbách pokulhávala. Z  této situace chce vytěžit maximum právě MS - INVEST, která se orientuje na nejlukrativnější trhy v Praze a také v Brně, kde je novostaveb nedostatek.“

„Vzhledem k nejasnostem týkajících se územního plánu v obou městech a z toho plynoucích potíží při schvalování nových projektů ze strany úřadů, můžeme předpokládat, že novostaveb bude nedostatek i v budoucnu.“, dodává finanční ředitel MS – INVEST Petr Malík.

Ke společnosti Moravská stavební - INVEST, a.s.

Společnost MS - INVEST je moderní a rozvíjející se developerská společnost působící na českém trhu již od roku 1998. Na poli středně velkých developerských projektů se řadí ke klíčovým hráčům v Praze i v Brně. Zaměřuje se na atraktivní lokality s výbornou dostupností, ať už se jedná o klidné bydlení v blízkosti přírody, typicky městské bydlení anebo komerční plochy a kanceláře. Mezi úspěšně realizované projekty patří například rezidence Podbaba na Praze 6, Trinity v Karlíně nebo Panorama v Brně.

Pár slov závěrem..

Jedná se o zajímavou alternativní investici, jež by mohla vhodně doplnit a diverzifikovat investiční portfolio. Přesto je však nanejvýš rozumné se před učiněním konečného rozhodnutí poradit s odborníkem a probrat veškerá pro a proti, jelikož svět investičních rozhodnutí rozhodně není černobílý.

 

  Autor: Vojtěch Hebnar

 

Líbil se Vám článek? Podělte se o něj!