Napište nám

Vaše jméno a příjmení
Vaše telefonní číslo
Zpráva

Chci více informací

Pro detailnější informace o spořících a investičních možnostech Vám zprostředkujeme konzultaci s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka

Protiprodukt

Chci zkonzultovat protiprodukt k hypotéce

Po vyplnění formuláře níže budete propojen s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka
Váš požadavek byl úspěšně zaevidován
Brzy budete kontaktován/a investičním specialistou.
Pokračovat na web
>

Conseq umožňuje investovat s novým fondem Jet 2 do průmyslových firem


09.04.2018

Conseq přináší ve spolupráci s brněnskou investiční společností Jet Investment zajímavou příležitost investic prostřednictvím tzv. private equity – přímých nákupů společností, které nejsou veřejně obchodované.

Po mimořádně úspěšném fondu Jet 1, který od investorů a partnerů Jet Investment vybral více než 3 miliardy korun, jež úspěšně zhodnocuje, přichází jeho následovník, investiční fond Jet 2. Ten se bude orientovat na investice do průmyslových podniků s odpovídajícím výnosovým potenciálem v České republice a celé střední Evropě. Jedná se zejména o společnosti podnikající v perspektivních průmyslových oborech, pracující s moderními materiály, automatizací, robotizací nebo hi-tech technologiemi.

Protože minimální investice do fondu Jet 2, investiční fond činí 10 mil. CZK, Conseq založil otevřený podílový fond Jet 2 fond fondů, OPF, který bude investovat výhradně do podkladového fondu Jet 2, investiční fond a volnou hotovost dočasně do nástrojů peněžního trhu a dluhopisů.

Minimální investice činí 1 mil. CZK a jeho nákup je ale možné kombinovat s jakýmkoli jiným fondem kvalifikovaných investorů obhospodařovaným a administrovaným v rámci skupiny Conseq, například Conseq Private Invest. Pokud taková investice přesáhne celkem 1 mil. CZK, je možný nákup Jet 2 fond fondů, OPF již od 100 tis. CZK.

„Jedná se o unikátní investiční příležitost, jak rozšířit své portfolio o nový typ investice, který snižuje jeho závislost na dění na finančních trzích a přináší zajímavý potenciál. I s relativně malou částkou může investor získat přístup k aktivům, která byla dosud vyhrazena pouze pro velké privátní a institucionální hráče. Veškeré odměny inkasované od obhospodařovatele skupinou Conseq za distribuci podkladového fondu budou navíc „vráceny“ do fondu a budou tak představovat jeho výnos celkovou nákladovost JET 2 fondu fondů proto očekáváme pouze o 0,5 až 0,7 % p.a. nad náklady podkladového fondu,“ komentuje Lukáš Vácha, člen představenstva Conseq Investment Management a.s.

„Budeme se pohybovat v oblasti, kterou dobře známe a které rozumíme, na nákup a rozvoj průmyslových podniků se specializujeme už dvacet let, rozhlížet se chceme ve středoevropském regionu,“ říká Igor Fait, zakládající partner skupiny Jet Investment. Do fondu plánuje nakoupit 8-12 podniků a ty seskupovat do funkčních platforem se vzájemnými synergiemi. „Budeme se soustředit na obory, ve kterých už působíme – strojírenství, alternativní zdroje energie, technické textilie a chemii nebo automotive,“ upřesňuje Igor Fait.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O FONDU

• Název: JET 2 fond fondů, otevřený podílový fond

• Druh fondu: Fond kvalifikovaných investorů

• Obhospodařovatel, Administrátor: QI investiční společnost, a. s. (člen skupiny CONSEQ)

• Minimální výše investice: 1 000 000 CZK, resp. minimálně 100 000 CZK v kombinaci s ostatními FKVI Conseq

• Vstupní poplatek: Max. 3,1 %

• Cílová míra návratnosti pro investora: 10 % p.a. a více (po odečtení všech nákladů a odměn)

• Možnost nákupu: duben – říjen 2018

• Investiční horizont: 8 až 10 let

 

Autor: Conseq Investment Management, a. s.

Štítky:
Líbil se Vám článek? Podělte se o něj!

Srovnejte si investice a spoření ZDARMA!

  • Snadné a rychlé srovnání
  • Spoření s nadstandardním úrokem
  • Komplexní srovnání investičních nástrojů
Srovnat investice