Napište nám

Vaše jméno a příjmení
Vaše telefonní číslo
Zpráva

Chci více informací

Pro detailnější informace o spořících a investičních možnostech Vám zprostředkujeme konzultaci s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka

Protiprodukt

Chci zkonzultovat protiprodukt k hypotéce

Po vyplnění formuláře níže budete propojen s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka
Váš požadavek byl úspěšně zaevidován
Brzy budete kontaktován/a investičním specialistou.
Pokračovat na web
>

Conseq nabízí nový fond investující do průmyslových nemovitostí


21.09.2016

Společnost Conseq začala v Česku nově nabízet možnost investovat do průmyslových nemovitostí. Accolade Industrial Fund, jehož je Conseq distributorem, se tak vymyká standardním nemovitostním fondům, které nejčastěji investují do kancelářských center.

"Na českém trhu je to novinka, byť v zahraničí se jedná o typ investice s už poměrně dlouhou tradicí," uvedl Lukáš Vácha, člen představenstva Conseq Investment Management.

"Předpokládáme, že mnoho investorů ocení atraktivní poměr výnosu a rizika a fond se stane vyhledávaným doplňkem jejich investičních portfolií," dodal Vácha. Conseq podle něj už podepisuje první objednávky v desítkách milionů korun, ačkoliv začal s distribucí fondu Accolade teprve před necelým měsícem.

Česká společnost Accolade vlastní skrze svůj fond nově postavené výrobní haly a skladové areály v Ostrově u Stříbra na Plzeňsku, v Chebu nebo v Týništi nad Orlicí. Brzy své portfolio rozšíří o průmyslové areály v Polsku. Nemovitosti jsou dlouhodobě pronajaté nadnárodním i tuzemským společnostem, jako jsou DHL, Kion nebo Saint-Gobain. Budovy jsou podle společnosti stoprocentně obsazené.

"Fond Accolade nespekuluje na růst cen nemovitostí. Věříme, že můžeme investorům přinášet stabilní a rozumný výnos jen z platby nájemného," uvedl Milan Kratina, ředitel skupiny Accolade. Fond nabízí kvalifikovaným investorům roční výnos až ve výši sedmi procent.

Fond Accolade byl založen přibližně před dvěma lety a doposud byl spíše pro uzavřenou skupinu investorů. Jeho akcionáři jsou převážně české fyzické a právnické osoby - více než padesátka majitelů firem, top manažerů či penzijních fondů. Z veřejně známých jmen to jsou například advokát Jan Holásek a majitel realitní kanceláře Prokop Svoboda.

Minimální investice do fondu je po splnění zákonných podmínek ekvivalent 75 tisíc eur, tedy něco přes dva miliony korun. Celková hodnota portfolia fondu Accolade aktuálně přesahuje 73 milionů eur. Fond kvalifikovaných investorů Accolade je pod dohledem jednoho z největších administrátorů fondů v Evropě, společnosti Alterdomus, a je pravidelně auditován společností KPMG.

 

Zdroj: ihned.cz, accolade.cz, conseq.cz Autor: Martina Marečková
Líbil se Vám článek? Podělte se o něj!

Srovnejte si investice a spoření ZDARMA!

  • Snadné a rychlé srovnání
  • Spoření s nadstandardním úrokem
  • Komplexní srovnání investičních nástrojů
Srovnat investice