Napište nám

Vaše jméno a příjmení
Vaše telefonní číslo
Zpráva

Chci více informací

Pro detailnější informace o spořících a investičních možnostech Vám zprostředkujeme konzultaci s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka

Protiprodukt

Chci zkonzultovat protiprodukt k hypotéce

Po vyplnění formuláře níže budete propojen s investičním specialistou.
Vaše příjmení
Vaše telefonní číslo
PSČ
Poznámka
Váš požadavek byl úspěšně zaevidován
Brzy budete kontaktován/a investičním specialistou.
Pokračovat na web
>

Sedm důvodů, proč vlastnit investiční zlato


20.05.2018

Přemýšlíte nad investicí do zlata? Zde je několik důvodů, proč si právě na tuto komoditu vsadit...

1. Investiční zlato uchovává dlouhodobě kupní sílu úspor

1. 1. 1999 je datem zrodu společné evropské měny Euro. Toho dne bylo možné za 100 Euro koupit 12,7 gramu zlata. Dnes za 100 Euro koupíte již pouze 2,82 gramu. A to není konec, neboť „tygr inflace“ požírající kupní sílu našich úspor je pořád hladový. Žádná z aktiv, která přinášejí úrokový výnos (nemovitosti, dluhopisy či akcie) nepřinesly investorům zhodnocení přes 350% od okamžiku zavedení EURO jako právě zlato.

2. Investiční zlato je pojistkou proti systémovým a politickým rizikům

Vše roste a expanduje až k hranici své vlastní neschopnosti. Totéž platí o možnostech centrálních bank řešit státní dluhy novým ještě větším zadlužením. Lidské finanční dějiny jsou plné důkazů o selhání politiky postavené na dluzích.
A právě zlato vždy dokázalo ochránit svého majitele před selháním politických vlád a panovníků.

3. Zlato je celosvětově akceptovanou měnou

Zlato ve své funkci peněz za 2500 let nikdy nezbankrotovalo, neboť obsahuje lidskou práci – má svou vnitřní hodnotu. Není tedy možné jej bezpracně rozmnožit kliknutím enteru. Na rozdíl od státem emitovaných peněz, které nejsou ničím jiným než politickým slibem.

Zlatu rozumí každý, neboť se za ním neschovávají žádné složité finanční struktury typické pro moderní finanční průmysl. Zlato je fair, neboť samo představuje hodnotu uctívanou všemi kulturami na zeměkouli. Stále více lidí touží po reálných hodnotách jako zlato či stříbro, které jsou hodnotově stabilní, fair a jednoduše pochopitelné.

4. Zlato je jednou z posledních forem anonymního a nezávislého vlastnictví

Vlastník fyzického zlata nepodstupuje žádná rizika třetích stran (bank, pojišťoven, institucí, státu apod.) Drží své slitky a mince mimo dosah těchto institucí pod svou vlastní kontrolou.

Fyzické zlato chrání efektivně také před kreativitou státu, se kterou se (ze své podstaty) snaží dostávat svým občanům stále hlouběji do kapes. Vzpomeňme například slov ministra financí francouzského krále Ludvíka XIV. Jeana-Baptistu Colberta: „Umění zdanění je jako oškubat husu tak, abychom získali co nejvíce peří za co nejkratšího syčení.“ Fyzické zlato chrání před oním „oškubáním“.

5. Investiční zlato se obchoduje bez DPH i daně ze zisku

Sotva naleznete finanční produkt, u kterého by si stát neuříznul podstatnou část zisku. Případný zisk při zpětném odkupu investičního zlata je pro fyzickou osobu osvobozen od daně z příjmu. Nákup ani zpětný odkup investičního zlata není zatížen daní z přidané hodnoty.

6. Investiční zlaté slitky nebo mince jsou velmi likvidní

Zpětný odprodej zlata se realizuje, podobně jako u akcií, za aktuální tržní ceny. U solidního obchodníka trvá tato operace jen několik minut a peníze máte v ruce. Tedy rychleji, než u finančních produktů a ostatních aktiv.

7. Zlato je vysoce mobilní

Majitel investičního zlata koncentruje velkou hodnotu do malého objemu. Kilogramový slitek zlata o hodnotě téměř 1 milión Kč je menší než mobilní telefon a v případě potřeby je možné jej vzít s sebou do kapsy.

A na závěr: Zlato dokázalo, že jeho třpyt je věčný

Každý kdo vezme do ruky zlatou cihlu, cítí onu fascinaci věčného kovu a současně vědomí, že drží opravdovou hodnotu. Stejně reálnou, jako auto nebo dům. Na rozdíl od auta či domu je zlatá cihla nebo mince nepomíjivá a jejich třpyt i reálná hodnota budou neměnné i za mnoho generací.

Je nanejvýš rozumné přidělit zlatu přiměřenou váhu ve svém majetkovém portfoliu. Obecným doporučením je váha 5-20% celkového majetku.

Zdroj: https://www.ekka-gold.cz/info/blog-aktuality-a-zpravy/sedm-duvodu-proc-vlastnit-investicni-zlato-i270.html

 

Autor: ekka-gold.cz

Líbil se Vám článek? Podělte se o něj!

Investiční kalkulátor

Chci si naspořit:
V časovém horizontu:
1 rok
40 let
Průměrné zhodnocení:
2 %
7 %
Potřebná měsíční
spořící částka:
0
Chci více informací